Om oss

Vi är en etablerad naprapatklinik med legitmerade naprapater och har funnits sedan 1986. Vi håller till på Saltmätargatan 14 mitt i centrala Stockholm.

Rygg och idrottskadekliniken grundades 1986 och har sedan 1995 drivits av Kristian Berg leg. naprapat.

Kliniken består idag tillsammans med Kristian Berg av 6 naprapater med olika specialiteter inom sitt område och som är uppdaterade inom det senaste i diagnostisering såväl som manuella metoder och idrottsmedicin.

Med trygga händer, samlad kunskap och erfarenhet ger vi dig den behandling som just du behöver.

Vi erbjuder flexibla och snabba tider samt ett stort utbud av naprapatbehandlingar som stötvågsbehandling, akupunktur, dry needling och ultraljudsdiagnostik. Din behandling är skräddarsydd efter just dina behov. Vi gör allt från att behandla en specifik skada till att reducera din stressnivå. Efter ett personligt möte arbetar vi tillsammans med dig för att nå bästa möjliga resultat. Vi kommer också ut på er arbetsplats – kontakta oss!

"Bra bemötande. Relevanta frågor. Pedagogisk beskrivande undersökning. Handfasta råd och träningstips samt trovärdiga referenser av ev ortopediskt ingrepp"

Möt våra naprapater

Kristian Berg

Leg, Naprapat och VD Rygg och Idrottskadekliniken.

Kristian blev färdig naprapat 1991 och tog över Rygg och Idrottskadekliniken och drivit den sedan dess.

Förutom arbetet på Rygg och Idrottskadekliniken är han huvudlärare i anatomi på Skandinaviska Naprapathögskolan samt konsult för andra utbildningar som ex. Stockholms idrottsgymnasium.
Kristian har föreläst Internationellt inom träning och idrottsskador samt skrivit ett antal böcker inom anatomi och träning varav  bland annat
”Stora Stretchboken” som har översatts till 8 språk och sålt över 100 000 exemplar.

De senaste nio åren har Kristian fördjupat sina kunskaper inom muskuloskeletalt utltraljud, vilket idag är det som upptar mesta av hans kliniska arbete. Förutom att han tar emot patienter för diagnostik med ultraljud från andra kliniker, så jobbar han även på InMo.se där han uteslutande arbetar med ultraljudsdiagnostik, samt är lärare på ultraljudskurser.se

Kristian blev färdig naprapat 1991 och tog över Rygg och Idrottskadekliniken och drivit den sedan dess.

Förutom arbetet på Rygg och Idrottskadekliniken är han huvudlärare i anatomi på Skandinaviska Naprapathögskolan samt konsult för andra utbildningar som ex. Stockholms idrottsgymnasium.

Kristian har föreläst Internationellt inom träning och idrottsskador samt skrivit ett antal böcker inom anatomi och träning varav  bland annat

”Stora Stretchboken” som har översatts till 8 språk och sålt över 100 000 exemplar.

De senaste nio åren har Kristian fördjupat sina kunskaper inom muskuloskeletalt utltraljud, vilket idag är det som upptar mesta av hans kliniska arbete. Förutom att han tar emot patienter för diagnostik med ultraljud från andra kliniker, så jobbar han även på InMo.se där han uteslutande arbetar med ultraljudsdiagnostik, samt är lärare på ultraljudskurser.se

Kristian Berg

Leg. Naprapat

Examinerad inom Muskuloskeletalt Ultraljud

Direktnummer 0705-134572 (nås bäst via sms, eller bokning)

Camilla Ripsjö

Leg. Naprapat 

Camilla tog sin examen på Naprapathögskolan 2009 och har sedan dess arbetat som naprapat på klinik, i idrottslag och ute på företag. 

Förutom de traditionella manuella tekniker inom naprapatin med ledjusteringar och muskelbehandling arbetar Camilla mycket med akupunktur; med eller utan el, samt laser och stötvåg vid behov. Hon leder träningsgrupper på olika nivåer inklusive medicinsk yoga och kan även anlitas för ergonomisk hjälp ute på företag eller i hemmet.

Camilla fick utmärkelsen ’Bästa elev kliniskt praktiskt’ då hon tog sin examen 2009. Hon har bred erfarenhet inom idrottsskador då hon arbetat 9 säsonger för AIKs herrlag i Innebandy på högsta nivå. De sista tre åren som medicinskt ansvarig. Det blev två SM-guld, ett silver och två brons. Samt ett Europaguld. Hon fick under tiden som ansvarig för laget utmärkelsen ’Mest värdefull’ för hennes engagemang för varje enskild person.

Camilla har under våren 2022 påbörjat utbildning inom ultraljudsdiagnostik.

Camilla arbetar hos oss på måndagar, tisdag fm och på torsdagar.

 

Direktnummer: 0736387501

E-post: camilla@ripsjoab.se

Mia Hellström

Leg. Naprapat  

Mia tog sin examen p Naprapathögskolan 2001 och har arbetat på Rygg och Idrottskadekliniken som leg. Naprapat sedan 2002. 

Utöver traditionell naprapati behandlar Mia med medicinsk akupunktur och stötvågsbehandling och arbetar med olika företag på olika arbetsplatser.

 Just nu utbildar sig Mia i diagnostiskt ultraljud och fördjupar sig inom idrottsmedicin och rehab. 

Mia intresserar sig också för kostens betydelse för hälsan och dess välmående, hon ger gärna sin kunskap till sina patienter som frågar. 

På fritiden är Mia gärna i baskethallen eller vid fotbollsplanen med barnen eller med familjen på Fårö sommartid.

Direktnummer: 0709251894

E-post:  mia.lunden@gmail.com

HAMPUS NORDENSTRÖM

Leg. Naprapat och Personlig tränare

Hampus är legitimerad naprapat sedan 2020. och tog sin examen 2019 och har sedan dess jobbat kliniskt.

Vid sin  examen fick Hampus utmärkelse till ”Bästa student Kliniskt-Praktiskt”.

Hampus gillar att jobba med olika typer av behandlingar för olika besvär men brinner lite extra för idrottsmedicin.

Att idrottsmedicin är ett stort intresse är förståeligt då han även jobbar 25% som idrottslärare med gymnasieelever som har intellektuell funktionsnedsättning samt är tränare för Nacka Wallenstams Damlag i innebandy som nu spelar i högsta serien. Fys träningen och skadehanteringen för damlaget är förstås också hans ansvar.

För egen del  gillar Hampus att hålla sig i form med golf, padel och Crossfit. Extra utbildningar : Dry Needling, Stötvåg, MS Ultraljud grundkurs, Personlig Tränare Safe Education 2011.

Direktnummer: 0707767372

Tillgänglig för akuttider via telefon eller sms.

E-post: hampusnordenstrom@hotmail.com

REBECKA BLOMSTRAND

Leg. Naprapat

Rebecka tog sin examen på Naprapathögskolan 2009 och har sedan dess arbetat aktivt som kliniker. Förutom de traditionella manuella teknikerna inom naprapati använder hon sig av medicinsk akupunktur, dry needing och stötvåg i sina behandlingar. Hon vidareutbildar sig även inom Diagnostiskt Ultraljud. Rebecka jobbar med ergonomi och har ett samarbete med företaget Backapp som arbetar med ergonomiska lösningar till kontor. 

Det hon gillar bäst med att arbeta som naprapat är att man kan hjälpa alla, allt från motionärer till elitidrottare, att bli smärtfria och må bättre. 

Rebecka är ledamot i Svenska Naprapatförbundets styrelse.

Direktnummer: 0708-72 74 56

E-post: rebecka.blomstrand@gmail.com

JONAS RAVNANGER

Leg. Naprapat och Personlig tränare

Jonas är legitimerad naprapat och har bred erfarenhet inom sport och idrott och jobbat med det mesta från landslag till ungdomsidrott.

Jonas har gått specialkurser inom idrottsmedicin, rehabilitering, och ultraljudsdiagnostik.

Han är också utbildad licensierad personlig tränare på Norges Idrottshögskola.
Jonas är också lärare på Naprapathögskolan, där han undervisar i Idrottsmedicin samt Klinisk Naprapati

Direktnummer : 0707716001
E-post:  jonas@stockholmth.se

Boka en tid hos en av våra legitimerade naprapater